Lakasriaszto-komarom.hu - Riasztó - távfelügyelet Komárom, Kisbér, Ács, Almásfüzitõ és vonzáskörzetében.
         
 


Telefonos ügyfélszolgálatunkhívjon minket:
 
+36 34 200 373
+36 20 333 77 88

 
 
Jótanácsok

Családtagjaink, lakásunk és értékeink védelme sokszor apróságokon múlhat. Egy tökéletes biztonsági rendszert is lehet elõnytelenül használni, a betörõk javára. Ezen az oldalon olyan jótanácsokról olvashat, melyek jelentéktelennek bizonyulhatnak, de vészhelyzetben, vagy annak elkerülése érdekében felbecsülhetetlen értékûek!
 
   

 

         
 
Legyen jól látható!
   
 
Ahogyan az a bevezetõ oldalon is olvasható, a lakásriasztóval védett épületekbe való betörések száma eltörpül a riasztórendszer nélküliekkel szemben. Elsõsorban a rendszer meglétére a kültéri egységek figyelmeztetnek az épület homlokzatán. Ha riasztórendszert szereltet, a kültéri egységet helyeztesse jól látható helyre, lehetõleg minél magasabbra, minél elérhetetlenebb helyre. A láthatóság nem csak a betörõk elkedvtelenítésére való, egy esetleges riasztás esetén fontos, hogy mások is (például szomszédok, a kiérkezõ járõr, rendõr) jól hallják a hangját és lássák a villódzó fényét. Ez felkelti a környezõ lakók figyelmét és a kiérkezõ járõr is hamarabb rátalál a jelzett épületre. Amennyiben kizárólag könnyen elérhetõ, hozzáférhetõ helyre helyezhetõ az egység, szereltessen be még egyet nem látható, de jól hallható helyre (szigeteletlen padlás). Így az elérhetõ helyen lévõ kültéri egység rongálása esetén is van, ami tartósan megszólaljon.
 
 
Nézzen szét a ház körül!
   
 
Sok esetben elõfordulnak olyan betörések, melyekben a tettesek nem visznek magukkal szerszámokat, vagy betörésre alkalmas eszközöket. Ez nem a betörõk felkészületlenségükbõl adódik, inkább az Ön figyelmetlenségébõl! Sajnos hajlamosak vagyunk számunkra nem túl értékes dolgokat a ház körül, a ház végében hagyni, ami egy betörõ számára kulcsfontosságú eszköz lehet. Egy darab vasanyag, vagy egy régi kopott falétra tökéletesen alkalmas lehet a betörés tervének megvalósításához. Nézzen szét a háza körül és szedjen össze minden feszítésre, törésre alkalmas eszközt és zárja el. A kinthagyott kerti széket, asztalt, nagyobb fatuskót, létrát és minden olyan tárgyat, ami alkalmas lehet magasabban lévõ nyílászárók eléréséhez, szintén tegye zárt helyre. 
Mi legyen a PIN kód?
 
 
A lakásriasztókhoz választanunk kell egy kódot, mellyel élesíteni és hatástalanítani tudjuk a rendszert. Sokan csak az utolsó pillanatban gondolkodnak el ezen, és leginkább egy nagyon egyszerû számot (1234), vagy mások által is elsõként kipróbált lehetõséget adnak meg. Törekedjen arra, hogy a szám ne legyen könnyû kombináció. Nem szeretnénk tippeket adni, gondolkodjon el rajta mindenki maga. A kód általában négy számjegyû, de lehet több is.Telepítéskor kérje meg a programozót, hogy mutassa meg a kód megváltoztatásának módját, hogy késõbb Ön bármikor tudjon változtatni. Erre idõközönként szükség is van, hisz a kezelõfelület csak azon gombjai kopnának, koszolódnának, melyeket használ. Idõnként változtasson kódot, vagy használjon többet.
 
     

 
 

 
Hívjon, hogy Önnek, családtagjainak legyen, ami biztonságot nyújt otthonában!
Elérhetõségeink:
+ 36 27 370 135 +36 20 333 77 88

  
     
 
Beszéljen a szomszédaival!
 
 
A lakásriasztó rendszerek arra hivatottak, hogy egy esetleges betörésrõ azonnal jelzést adjanak, és természetesen az elkövetõt elriasszák. Ennek érdekében el kell követnünk mindent, hogy a jelzés beindulásáról a hatóságok mihamarabb értesüljenek. Erre számos ötlet létezik, mint például a távfelügyelet, saját telefonra való riasztás és még valami: a szomszéd! Amikor riasztórendszert szereltetünk, beszéljük meg a közvetlen környezetünkben lakókkal, sõt a beüzemelést követõen elsõként közöljük velük! Egy figyelmes szomszéd olykor nagy segítség lehet akár értesítés, vagy személyleírás szempontjából. A kiérkezõ rendõrségnek is bevett gyakorlata a közelben lakók kihallgatása. Amennyiben a körülöttünk élõk is rendelkeznek hasonló lakásvédelmi eszközzökkel, mi is nagy segítséget nyújthatunk vész esetén. Segítsünk egymásnak, megtérül!
 
 
Tipikus hibák, amit az újépítésû lakásoknál elkövetnek
 
 
Nyugat Európában évek óta és egyre inkább Magyarországos is elõtérbe kerül az a trend, hogy az újépítésû lakásokba elhelyezik a riasztórendszerhez szükséges vezetékeket. Sokan pénzügyi megfontolásból, vagy idõhiány miatt sajnos elhanyagolják ezt a teendõt és kimarad az építkezésbõl. Ennél már csak az rosszabb, amikor nem hozzáértõ építi be a kábeleket. Sokszor a vagyonvédelmi rendszer telepítésekor derül ki, hogy a vezeték nem megfelelõ és a végpontok a lehetõ legrosszabb helyen vannak. Legyen körültekintõ ebben a kérdésben és bízza szakemberre ezt a feladatot. Ön és családja biztonságáról, értékeirõl van szó. Egy rosszul elhelyezett mozgásérzékelõ, vagy a nem kellõ számú érpár nagyban megnehezíti a rendszer tökéletes mûködését, akár a teljes beüzemelést is.
 
     
 
 
 

 
Hívjon a +36 34 200 373-ös vagy a +36 20 333 77 88-as telefonszámon, és néhány napon belül biztonságba tudhatja családját, értékeit.

  www.lakasriaszto-komarom.hu